maanantai 10. huhtikuuta 2017

Luku 1

      Ensimmäisen hyvin nukutun yön jälkeen tilanne ei vieläkään tunnu todelliselta. Tai ainakaan pysyvältä. Tuntuu kuin olisimme tulleet lyhyelle lomalle. Ai siis ketkä ja minne?

     Minä, eli Minttu sekä Talvi ja Eevertti tulimme siis Islantiin työssäoppimaan, kyseisessä järjestyksessä kuudeksi, seitsemäksi ja kahdeksaksi viikoksi. Matkustimme Rovaniemeltä Helsinkiin ja yhdessä lentokoneella Reykjavikiin.
    Päivä oli pitkä ja uuvuttava ja kun vihdoin saavuimme Keflavikin lentoasemalle noin neljältä iltapäivällä paikallista aikaa (kello on kesäaikaan 3 tuntia vähemmän kuin Suomessa), meidän piti vielä löytää oikea bussi, joka menisi pääbussiasemalle (BSI).
   
    Perillä meitä odotti Ásdis, joka on meidän ensimmäinen kontaktihenkilö täällä. Hän vei meidät keskustaan ruokakauppaan nimeltä Kronan. Yritimme väsyneenä suunnistaa kaupassa ja miettiä mitä ostaisimme. Löysimme ruokaa ja kassalla oli ystävällinen myyjä joka kertoi käyneensä Suomessa, Lappeenrannassa. Huomasimme samalla, että Islannissa ei punnita hedelmiä ja vihanneksia (kuten ei Norjassakaan).
    Sen jälkeen Ásdis vei meidät asunnollemme, joka ylitti odotukset! Asunto on ylimmässä kerroksessa hyvällä alueella keskustan tuntumassa. Keittiö on suuri ja kaunis, makuuhuoneita on kaksi ja olohuoneessa on kotoisa sohva (jolla vuorotellen nukumme) ja taulu-tv. Kylpyhuoneessa on amme ja suuri peili ja lattia on samanlaista mustavalkokaakelia kuin keittiössäkin.
    Kulttuurieroja bongaillessa tajusimme, että kaikki pitävät kenkiään ja ulkovaatteitaan omalla tasanteella rappukäytävässä (ja niiden pitäisi olla täydellisessä turvassa??). Täällä ei myöskään ole suurimmassa osassa talossa ilmastointia, joten ikkuna on pidettävä auki suihkussa käydessä (selittääkin miksi kaikissa naapuritaloissa ikkunat olivat sepposen selällään). Siitä pääsemmekin seuraavaan asiaan.. Kuuma vesi haisee ihan oikeasti mädiltä kananmunilta (johtuen maansisästä purkautuneesta vetysulfidikaasusta, NOT DANGEROUS). Ällöä, mutta onneksi haju ei tartu ihoon, se vain leijailee asunnossa hetken suihkussa käymisen jälkeen.

    Tänään on siis maanantai ja Talvi lähti ensimmäisenä tutustumaan uuteen työpaikkaan ja minulla ja Eevertillä se on edessä. Varsinainen ensimmäinen työpäivä meillä on tiistaina. Innolla (kauhulla ja jännityksellä) odottaen sitä!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti